Overblog
Editer la page Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

Twins Cyclists

Twins Cyclists

Activité sportive et cycliste d'Adi et Costin


"Les Cols" - "Pasurile" de trecut

Col des Gets (1170 m), primul pas din ruta Marilor Alpi ...

Col de la Colombière (1613 m) şi Col des Aravis (1486 m). Col de la Colombière permite trecerea între valea Arveului şi inima masivului Aravis. Este primul pasaj important al rutei care merge de la La Clusaz pentru a trece pasul "Col des Aravis".

Col de Saisies (1633 m). Pasul Saisies oferă o trecere între Beaufort şi Flumet şi favorizeaza continuitate cu Cormet de Roseland. O alegere înţeleaptă, care te pastreaza in inima muntilor. Mont Blanc se impune dealungul acestei rute.

Cormet de Roseland (1968 m), prezintă cel mai verde mediu, printre care apa este omniprezenta. Lac de baraj Roselend este o atractie majora a acestei treceri deosebit de interesanta al versantului Beaufortain.

Trecere Iseran (2764 m), este legătura estivala dintre cele două văi Savoyardei: Tarentaise şi Maurienne. Această trecere, cu simpla vocatie turistica, este una dintre cele mai frumoase din Alpi şi cea mai inalta. Între Val d'Isere şi Bonneval, în inima Parcului Naţional Vanoise, acest drum este o descoperire minunata.

Col du Telegraph (1570 m). Incepind cu  Saint-Michel-de-Maurienne, Col du Telegraph ofera o panorama asupra masivului de la Vanoise.

Col du Galibier (2677 m), este trecerea mitică a "Turului Frantei." Pasajul dintre Alpii de Nord şi Alpii de Sud, Col du Galibier oferă un spectacol grandios al Alpilor.

Pasul Lautaret (2058 m), deschis tot anul, este una dintre portile de acces la Parcul National Ecrins. Traseul lui oferă acces la văi foarte frumoase.

Col de l'Izoard (2360 m), dincolo de faimosul "Casse desserte", sugerând, în mod eronat, că mediul din această trecere este numai austeritate. Pădurilor de zada indica un mediu uscat, un preludiu la climatul mediteranean.

Col de Vars (2111 m), serveşte ca ofiţer de legătură între Guillestre în valea Guil, şi Gleizolles lângă JAUSIERS, în valea superioară a UBAYE-ului.

Col de la Cayolle (2327 m), cu pasul de Vars, pasul Larche, Bonette şi Allos.Cu urcarea la Col de la Cayolle ne indepartam de valea UBAYE. Urcarea la Col de la Cayolle în zona de interior a Parcului national Mercantour este un adevarat spectacol. Drumul coboară în Val d'Entraunes urmind cursul riului Var.

Route des Grandes Alpes, în cele din urmă se transforma in panta de coborire. De la gheţari... la mare, nu a fost un vis ...

La Croix de Valberg (1700 m) şi La Couillole (1678 m).


Col Sf. Martin (1604 m), între Tinée şi Vésubie, drumul se joacă de la o vale la alta al pasului Sf. Martin.

Col du Turini (1607 m), la acest pas putem zica ca Alpii au pierdut partida, lăsând în urmă o pădure remarcabila pentru varietatea şi calitatea speciiler sale.

Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :

Archives

Articles récents